Apa sampeyan ngerti carane nggawe botol kaca?

Proses produksi botol kaca utamane kalebu: ① Pemprosesan bahan baku. Hancurkan bahan baku akeh (pasir kuarsa, abu soda, watu gamping, feldspar, lsp) kanggo garing bahan baku sing lembab, lan copot bahan baku sing ngemot zat besi kanggo njamin kualitas gelas. ② Preparasi bahan batch. ③ Lebur. Bahan tumpukan kaca digawe panas ing suhu dhuwur (1550 ~ 1600 derajat) ing tungku kolam renang utawa tungku kanggo nggawe kaca cair sing seragam, tanpa gelembung, lan memenuhi persyaratan cetakan. ④Bentuk. Lebokake gelas cair menyang cetakan kanggo nggawe produk gelas kanthi bentuk sing dibutuhake, kayata piring sing rata lan macem-macem peralatan. ⑤ Perawatan panas. Liwat proses anil, quenching lan proses liyane, stres, pemisahan fase utawa kristalisasi ing njero gelas bisa diilangi utawa digawe, lan kahanan struktural saka kaca bakal diganti.

 

8777e207

 

Proses Produksi
Kaping pisanan, cetakan kudu dirancang lan diproduksi. Bahan baku gelas nggunakake pasir kuarsa minangka bahan baku utama, lan bahan tambahan liyane dilebur dadi cairan ing suhu dhuwur, banjur disuntik ing cetakan, digawe adhem, dipotong, lan diresiki kanggo mbentuk botol kaca. Botol kaca umume duwe tandha kaku, lan tandha kasebut uga digawe saka bentuk cetakan. Miturut metode manufaktur, pambentukan botol kaca bisa dipérang dadi telung jinis: niup manual, niup mekanik lan cetakan ekstrusi. Miturut komposisine, botol kaca bisa dipérang dadi jinis ing ngisor iki: Pisanan, gelas soda, nomer loro, gelas timah, katelu, gelas borosilikat
Bahan baku botol kaca utama yaiku bijih alami, watu kuarsa, soda kaustik, watu gamping, lsp. Botol kaca duwe ketahanan transparansi lan korosi sing dhuwur, lan ora bakal ngganti sifat-sifat bahan nalika kontak karo bahan kimia. Proses pembuatane sederhana, bentuk bebas lan owah, atose gedhe, tahan panas, resik, gampang diresiki, lan bisa digunakake bola-bali. Minangka bahan kemasan, botol kaca umume digunakake kanggo panganan, minyak, alkohol, omben-omben, bumbu, kosmetik, lan produk kimia cair, lsp., Lan umume digunakake.

 


Wektu kiriman: Jun-28-2020