Botol kaca sing bisa digunakake maneh

Wis ana botol kaca ing negara saya wiwit jaman kuna. Biyen, kalangan akademik percaya manawa gelas langka banget ing jaman kuna, mula mung kudu diduweni lan digunakake dening sawetara kelas pamrentah. Nanging, panelitian anyar percaya manawa gelas kuno ora angel diprodhuksi lan digawe, nanging ora gampang dilestarikan, mula arang banget katurunake. Botol kaca minangka wadhah kemasan omben-omben tradisional ing negara saya, lan kaca uga minangka salah sawijining bahan kemasan kanthi sejarah sing dawa. Kanthi akeh bahan kemasan sing ana ing pasar, kontainer kaca isih duwe posisi penting ing kemasan minuman, sing ora bisa dipisahake karo ciri kemasan sing ora bisa diganti bahan kemasan liyane.
Panganggone gelas kanggo nggawe kontainer kemasan duwe sejarah sing dawa, lan produksi industri botol kaca lan komplong kanthi skala akeh wis meh udakara atus taun. Minangka wadhah kemasan, botol kaca lan komplong duwe akeh kaluwihan, kayata bahan baku sing akeh, rega murah, transparansi dhuwur, lan stabilitas kimia sing apik. Iki ambegan, ora ngganti warna, bisa dibukak lan ditutup kaping pirang-pirang, lan bisa didaur ulang lan digunakake maneh; sanajan rapuh lan abot, botol kaca lan komplong mesthi wadhah kemasan penting. Panganggone botol kaca lan komplong kanthi skala akeh ndadekake daur ulang lan nggunakake maneh luwih penting. Umume, daur ulang lan panggunaan maneh botol kaca lan komplong luwih gampang tinimbang wadhah kemasan sing digawe saka bahan liyane, lan mung kudu diresiki sadurunge digunakake maneh. Industri kaca nggunakake kaca limbah daur ulang minangka bahan baku, sing duwe mupangate lingkungan. Energi bisa dikurangi. Ngonsumsi 4% nganti 32%, nyuda polusi udara 20%, nyuda limbah mineral nganti 50%, lan nyuda konsumsi banyu nganti 50%. Miwiti saka nglindhungi lingkungan lan nglindhungi sumber daya, negara-negara ing saindenging jagad nganjurake daur ulang botol kaca lan kaleng.
Volume daur ulang botol kaca mundhak saben taun, nanging jumlah daur ulang iki gedhe banget lan ora bisa diukur. Miturut Asosiasi Kemasan Kaca: Energi sing disimpen kanthi daur ulang botol kaca bisa nggawe bohlam lampu 100 watt udakara 4 jam, mbukak komputer suwene 30 menit, lan nonton program TV 20 menit. Mula, kaca daur ulang minangka prekara sing penting banget. Daur ulang botol kaca ngirit energi lan nyuda kapasitas sampah TPA, sing bisa nyedhiyakake bahan baku kanggo produk liyane, kalebu botol kaca sing mesthi wae. Miturut Laporan Botol Plastik Konsumen Nasional saka Dewan Produk Kimia Amerika Serikat, udakara 2,5 milyar pon botol plastik didaur ulang ing taun 2009, kanthi tingkat daur ulang mung 28%. Daur ulang botol kaca iku gampang lan mupangate, selaras karo strategi pangembangan berkelanjutan, bisa ngirit energi lan nglindhungi sumber daya alam.


Wektu kiriman: Aug-27-2020